Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Monique Paauwe · Junior Member

Over mezelf

Ik heb 25 jaar met enorm plezier als stewardess gewerkt en veel van de wereld gezien. Daarnaast had ik een aantal jaar een praktijk in het begeleiden van kinderen èn ouders met sociaal/emotionele problematiek. Een hele mooie combinatie van de buiten- en binnenwereld. Waar ik helaas mee moest stoppen vanwege mijn steeds slechter wordende gehoor. Tegelijkertijd ervaar ik dit ook weer als een uitdaging. Om te denken in mogelijkheden. "What's in it for me?" Momenteel ben ik aan het onderzoeken in hoeverre het CI, waar ik heel blij mee ben, hieraan kan bijdragen voor wat betreft gehoor en energie-niveau. Ik neem je graag mee op deze Hoorreis voor de uitwisseling van kennis en expertise. "Sharing is caring".... met een lach en een traan. Waardevol... Met partner en hond woon ik in Den Haag en heb 3, inmiddels volwassen, kinderen. Zie verder mentorprofiel....

Over

Gebruikersnaam
Monique Paauwe
Aangesloten
Bezoeken
4
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
Spraakverstaan is voor mij het grootste voordeel van de CI. Ook, gek genoeg, het ervaren van stilte als zijnde de afwezigheid van geluid. De overgang van geluid naar geen geluid doet iets met je lijf. Het brengt rust. Dit had ik niet van te voren kunnen bedenken. Ook het niet meer constant alert te hoeven zijn, altijd maar ‘in charge”, ontstresst mij absoluut.
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
Weer deelnemen aan gesprekken en weer belangstelling tonen voor anderen omdat ik nu het antwoord kan horen. Waardevol. Ook kan ik absoluut genieten van bepaalde “gouwe ouwe” muziek vanuit mijn muziekgeheugen, mijn interne playlist. Weliswaar klinkt het iets anders, maar toch…. maakt het me heel blij!
Mijn favoriete geluid is
Heb ik eigenlijk niet… mooi natuurlijk de vogels, het geluid van de zee…
Ik koos AB omdat
Phonak hieraan verbonden is, en mijn hoortoestellen en accessoires ook van Phonak waren. En daar was ik heel tevreden over. Deze samenwerking lijkt mij een WIN-WIN verhaal. Het beste uit twee werelden.
Ik ben BEA mentor omdat
ik het delen van ervaring belangrijk en waardevol vind. Als in: “You can do it alone, but you don’t have to do it all by yourself”.
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
het helder maken van onderliggende problematiek rondom de acceptatie van doofheid. Mijns inziens noodzakelijk om teleurstellingen te voorkomen en hoge verwachtingen (ook van de buitenwereld) te beperken. Vragen in de richting van: ‘Wat betekent doofheid voor jou’, ‘Wie ben jij als doof persoon’, en ‘Waarvoor zou je eigenlijk weer willen horen’ kunnen hierbij helpen. Een CI lost niet alle problemen zomaar op. Het is een prachtig hulpmiddel. Je blijft echter slechthorend. Het leren zien van doofheid als een eigenschap i.p.v. als een beperking heeft mij veel opgeleverd. Dat was ook een heel proces. (Zie ook IKON-documentaire De Wachtkamer. ‘Stokdoof: repareren of accepteren’, van 15 juli j.l. http://www.npo.nl/de-wachtkamer/15-07-2015/VPWON_1240502)