Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Maaike van der Hagen · Junior Member

Over mezelf

Ik ben moeder van twee jonge kinderen en ben geboren en getogen in Brabant, maar tegenwoordig alweer wat jaartjes woonachtig in Zeist. Vanwege de topsport (mijn partner is volleyballer) wonen wij een deel van het jaar in Italië. Dit zal zijn totdat onze oudste naar school toe gaat. Ik werkte als pedagogisch begeleider op een zorggroep voor jonge dove kinderen, maar vanwege ons verblijf in Italie heb ik mijn baan opgezegd. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken en (woon)tijdschriften, onderneem graag dingen met ons gezin, eet ik graag een hapje buiten de deur of spreek ik met vrienden af. Ik kan genieten van koffie drinken in de zon, buiten de deur ontbijten, afspreken met vrienden. Ik hou van zelfgemaakte cruesli, pure chocola, de zon op je huid en de geur van regen na een warme zomerdag. Hoewel ik me op zich altijd wel goed kon redden met hoortoestel, merkte ik in de loop der jaren dat het leven veel energie vroeg en dat het steeds moeilijker werd om deze energie ergens vandaan te halen. Daardoor kon ik niet meer doen wat ik altijd deed en op een gegeven moment ging ik merken dat ik situaties vermeed. Maar ja, een CI, dat is wel een erg definitieve stap. Daar was ik lange tijd niet aan toe. Maar toen kwam onze zoon. En met het moederschap kwam de wens terug dat ik het anders wilde en tegelijkertijd ook de overtuiging dat ik er veel mee kon winnen. Even was het nog de vraag of ik eerst mijn kinderwens zou voltooien of dat ik meteen voor de CI zou gaan. Er bleek geen wachtlijst te zijn. Dat betekende dat wanneer mijn zoon zijn eerste woordjes zou leren zeggen, ik zou leren horen. Toen wist ik: NU doe ik het! Hoewel het een moeilijke, intensieve periode was, heb ik er geen seconde spijt van gehad. Het is heerlijk om je zoon 'mama' te horen roepen terwijl hij zich in een andere ruimte bevindt. (Meer) te kunnen vertrouwen op mijn gehoor geeft me zoveel meer rust en vertrouwen!

Over

Gebruikersnaam
Maaike van der Hagen
Aangesloten
Bezoeken
31
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
Het grootste voordeel is voor mij dat het me minder inspanning kost om gesprekken te verstaan. Zowel in rustige als in drukke situaties merk ik dat ik veel meer mee krijg en daardoor meer ontspannen kan luisteren dan voorheen. De energie die ik hierdoor overhoud, kan ik nu in andere dingen steken!
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
Makkelijker gesprekken volgen, ook meer op afstand. Voorheen was dat al snel te ver weg. Ik merk aan mijn omgeving ook dat ze minder duidelijk gaan praten of sneller gaan praten omdat ik het makkelijker en beter versta. Bovendien kunnen mensen mij nu roepen vanaf afstand. Binnen het gezin is het CI ook erg prettig. Met twee jonge kinderen is het fijn meer te kunnen vertrouwen op je gehoor. Ik hoor mijn kinderen nu vanaf een afstand roepen of huilen, of zelfs wanneer zij buiten zijn en ik binnen ben. Daarnaast hoor ik ook veel beter wat ze aan het doen zijn in een andere ruimte. Waardoor ik kan ingrijpen als de oudste weer een doosje met rozijntjes uit de la probeert te vissen :)
Mijn favoriete geluid is
Er zijn veel mooie geluiden te noemen die ik nu hoor met CI. Het tikken van regendruppels op je muts en het drinken van mijn dochter aan de borst staan me het meest bij in de ontdekking van nieuwe geluiden.
Ik koos AB omdat
De technologie me het meest aansprak. Ook hun samenwerking met Phonak klonk mij goed in de oren. Vanwege de hoorhulpmiddelen die door hen worden ontwikkeld. Daarnaast had ik bij AB de mogelijkheid te kiezen tussen twee processors. Ik koos voor de Neptune. Deze heb ik bij de revalidatie uitgeprobeerd en het dragen hiervan beviel me goed. Niks achter mijn oor dragen en toch horen, het gaf een gevoel van vrijheid. Het feit dat de Neptune waterdicht is, was dus niet mijn eerste overweging. Alhoewel het een leuke bijkomstigheid is om te zwemmen met je kinderen en ze dan ook te horen.
Ik ben BEA mentor omdat
Ik zelf heb gemerkt hoeveel ik heb gehad aan het kunnen stellen van mijn vragen aan andere CI-gebruikers. Zeker na de operatie, als het (in mijn geval lange, intensieve en moeilijke) traject begint, komen er zoveel vragen en onzekerheden naar boven dat het heel fijn was dit te kunnen delen met anderen. Om die reden wil ik graag anderen ook de mogelijkheid bieden. Daarnaast heb ik vanuit mijn werk gemerkt dat het voor ouders van jonge dove en slechthorende kinderen heel fijn kan zijn om hun vragen te kunnen stellen aan iemand die zelf ook zwaar slechthorend/doof is en daardoor ook vanuit eigen ervaring kan spreken.
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
Je te helpen met je vragen, overwegingen, twijfels en onzekerheden. Zowel voor als na de implantatie. Ook tijdens de revalidatie en zelfs daarna nog komen er nog vragen naar boven. Het is fijn om die te kunnen stellen aan iemand die 'het proces' kent. Is dit normaal? Heb jij dat ook? Maar ik hoor niemand over... Vanuit mijn professionele achtergrond kan ik ook ouders van (jonge) dove/slechthorende kinderen een luisterend oor, ondersteuning en advies bieden. Het is een grote beslissing die je moet nemen. En dan daarna? Hoe begeleid ik mijn kind? Hoe kan ik spelenderwijs het gehoor 'trainen' in het dagelijks leven? Gebruik ik wel of geen gebaren in de communicatie met mijn kind? Hoe zit het met schoolkeuze en de sociaal-emotionele ontwikkeling? Allerlei vragen die je graag beantwoord ziet.