Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Lien

Over mezelf

Ik werk heel graag met kinderen en ga daarom heel veel op kamp met Kazou, Intersoc en de vakantiekampen van het Rode Kruis voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. Hierdoor heb ik na mijn bachelorstudie chemie de stap gezet om een lerarenopleiding te voltooien. Mijn favoriete hobby is dus kinderen een week vol plezier geven op kamp en hierdoor kom ik altijd en heel graag in contact met nieuwe mensen. Ik ben slechthorend geboren en sprak letters uit die ik nooit zou gehoord hebben volgens mijn allereerste gehoortest. Maar gaandeweg ben ik steeds slechter gaan horen. Op mijn 23ste kreeg ik mijn eerste CI en 1,5 jaar later heb ik de stap gezet voor een tweede. Het verschil van de hoorapparaten naar CI was enorm. Ik moest wel even wennen maar ik hoor nu weer geluiden die ik jaren niet hoorde, alles hoor ik veel luider en duidelijker. Maar intussen is het een deel van mezelf geworden, zonder CI’s voel ik me 'naakt'. Ik kan het niet laten de kleinsten op kamp beet te nemen en te vertellen dat ik supermoderne mp3-spelers heb. Maar dankzij het CI is het communiceren in het Engels en Nederlands veel gemakkelijker geworden. Verder kan ik terug telefoneren, wat ik jaren niet kon en dankzij het tweede CI kan ik terug geluid lokaliseren en herkennen en gesprekken volgen in een lawaaierige omgeving.

Over

Gebruikersnaam
Lien
Aangesloten
Bezoeken
71
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
Terug kunnen telefoneren met de meeste mensen en een conversatie kunnen volgen met minder inspanningen.
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
Gemakkelijker communiceren op kamp, in het zwembad, werk, telefoneren…
Mijn favoriete geluid is
De 'ping' horen als de lift eraan komt.
Ik koos AB omdat
Het design me beter beviel dan de andere voorgestelde toestellen en omdat de microfoon zich aan het oor bevond (T-mic) waardoor het natuurlijker klinkt (een verschil dat ik nu heel goed ervaar bij het gebruik van de Neptune vs. de Naida) en ik koos vooral voor AB omdat deze compatibel zijn met Phonak toestellen en FM-apparatuur.
Ik ben BEA mentor omdat
Voor mijn eerste CI-operatie ik enorm zenuwachtig was en ik met veel vragen zat. Dankzij een andere CI-gebruiker kon ik met mijn vragen terecht bij iemand die hetzelfde meegemaakt had. Die 'ervaring' kan een mens meer geruststellen dan wanneer men dit aan een audioloog, NKO-arts… vraagt. Mijn ervaringen wil ik dan ook graag delen met anderen.
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
Mijn ervaringen met twee CI's t.o.v. hoortoestellen te delen en de vele vragen van mensen te beantwoorden die hetzelfde traject in gaan als ik.