Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Helen Blom · Junior Member

Over mezelf

Op dit moment ben ik werkzaam op de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ik een promotieonderzoek doe naar het begrijpend lezen van internetteksten bij dove/slechthorende leerlingen en leerlingen met taalontwikkelingsstoornis. Ik ben zwaar slechthorend geboren en mijn linkeroor ging zo achteruit, dat mijn hoortoestel op een gegeven moment niet meer bruikbaar was. Ik ben in een horende wereld opgegroeid, heb horende vrienden en heb regulier onderwijs gevolgd. Doordat mijn gehoor verminderde, merkte ik dat ik me toch stiekem wat meer terugtrok, niet meer telefoneerde en het eng vond om een gesprek aan te gaan met onbekende mensen; ik zou ze waarschijnlijk toch moeilijk verstaan. Nadat ik mijn CI kreeg veranderde dit! Ik kreeg meer zelfvertrouwen en vind het nu ook leuk om met andere mensen te praten. Telefoneren doe ik nog steeds niet graag, maar het is wel mijn doel om dat weer op te pakken. Omdat ik heb gemerkt dat ik ondanks mijn CI nog steeds niet alles versta en het me heel veel moeite kost om groepsgesprekken te volgen, gebruik ik gebarentaal met vrienden en collega’s die dit kunnen. Deze combinatie van CI en gebarentaal geeft mij meer rust en zorgt ervoor dat ik gesprekken nu makkelijker kan volgen! Ik vind mijn werk super: de combinatie van wetenschappelijk onderzoek en mijn persoonlijke ervaring met doofheid maakt mijn onderzoek zo leuk. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vriendinnen of ik ga lekker de stad in. Daarnaast ben ik vrijwilliger voor AB en OPCI (onafhankelijk platform CI).

Over

Gebruikersnaam
Helen Blom
Locatie
Alberta Canada
Aangesloten
Bezoeken
8
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
Dat ik weer zoveel geluiden hoor; vogels, regen, voetstappen. Ook al versta je niet altijd alles, het horen van geluiden om je heen geeft al zoveel plezier. En wil je even rust? Doe je gewoon je processor af!
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
Zelfverzekerder op pad gaan. Ik hoor meer dan destijds met alleen mijn hoortoestel en dat geeft zelfvertrouwen om ook met onbekende mensen een gesprek aan te knopen. Daarnaast is het heel leuk om op een mooie lentedag naar buiten te gaan en te genieten van al die verschillende geluiden die dan op je af komen. Ik ben er inmiddels al zo aan gewend, dat het normaal is geworden, maar als ik denk aan destijds, weet ik dat de wereld der geluiden voor me openging op het moment dat de eerste aansluiting was!
Mijn favoriete geluid is
Geluiden die je hoort als je op een zonnige dag op het terras zit: kletsende en lachende mensen, vogels, klinkende glazen. Gezelligheid!
Ik koos AB omdat
Geen specifieke en bewuste keuze van mijn kant: ik was destijds jong en heb me daar niet zo mee bezig gehouden. Mijn ouders hebben die beslissing destijds genomen, al raadde het audiologisch centrum bij ons AB aan.
Ik ben BEA mentor omdat
Ik graag geïnteresseerden wil laten zien wat er allemaal mag en kan met een CI. En hoewel ik heel enthousiast ben over mijn CI, wil ik ook graag dat mensen weten dat ze een keuze hebben en dat een CI geen wondermiddel is. Dat het niet een kwestie is van aansluiten en je kan alles verstaan! Ik heb gemerkt dat dat een beeld is bij veel buitenstaanders en ik vind het juist voor de geïnteresseerden belangrijk dat zij alle voors en tegens kunnen afwegen. Ik werd vooraf goed geïnformeerd dat het krijgen van een CI niet voor iedereen even goed verloopt, maar heb gemerkt dat niet elke geïnteresseerde zo goed geïnformeerd wordt. Daarom hoop ik als mentor waardevol te zijn en alle geïnteresseerden zo volledig mogelijk te kunnen informeren.
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
Hen bij te staan bij alle vragen en twijfels die zij hebben. Naast mijn CI maak ik af en toe gebruik van een schrijftolk en ik gebruik ook gebarentaal met anderen. Ik heb gemerkt dat dit ook aspecten zijn die meespelen bij het overwegen van een CI. Mensen kunnen hier ook gerust vragen over stellen.