Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Frances Gallimore · Junior Member

Over mezelf

Ik werk als redacteur/projectmanager bij een marketingbureau. Daarnaast speel ik in een theatergezelschap en werk ik als actrice/entertainer op verschillende bedrijfsevenementen. Het spreekt voor zich dat ik voor deze activiteiten veel moet luisteren en een goed gehoor dus erg handig is. Toch heb ik altijd mijn hart gevolgd, ondanks mijn handicap. Ik heb altijd de dingen gedaan die ik wilde doen. Maar het werd mij natuurlijk wel steeds lastiger gemaakt omdat mijn gehoor achteruit ging. Met mijn CI gaat alles weer veel makkelijker en bovendien heb ik de zekerheid dat mijn (bionische) gehoor niet meer achteruit gaat. Dat is voor mij een ontzettende geruststelling! In mijn vrije tijd bezoek ik regelmatig het theater de bioscoop of tentoonstelling. Ook kom ik heel graag in gezellige restaurantjes en cafés. Ik schrijf graag en houd over mijn CI ervaringen een blog bij: www.zomagikhethoren.com

Over

Gebruikersnaam
Frances Gallimore
Locatie
Other ZEBRA
Aangesloten
Bezoeken
32
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
Dat het CI mij aanzienlijk beter helpt dan een gehoorapparaat omdat ik nu weer veel hoge tonen kan waarnemen. Het gehoorapparaat versterkte veel, maar omdat ik nauwelijks hoge tonen kon waarnemen, hielp het gehoorapparaat op een gegeven moment niet meer. Immers, van niets kun je ook niets maken. Nu kan ik veel beter spraakverstaan dan met een gehoorapparaat. Ik heb dit gekscherend een keer uitgetest in een kroeg; door iemand eerst iets te laten zeggen in mijn gehoorapparaat en daarna hetzelfde in mijn CI. Dat is een verbluffend verschil, in het voordeel van mijn CI!
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
Veel beter spraakverstaan. Horen kost mij veel minder moeite waardoor ik meer energie overhoud in de avonden. Ook hoor ik weer een hoop geluiden die ik hiervoor niet hoorde (piepjes, vogels, stemmen in de trein, bepaalde muziekinstrumenten, ruisen van bladeren etc.) Oftewel, ik kan weer meer genieten van geluid en gesprekken!
Mijn favoriete geluid is
Vogels, vooral een Merel vind ik geweldig. En wat me nog heel goed bijstaat: toen ik voor het eerst een baby hoorde ademhalen. Zulke geluiden zijn priceless.
Ik koos AB omdat
Mijn moeder en zus ook een CI van deze fabrikant dragen. Zij boeken er veel resultaten mee, dus die keuze was voor mij snel gemaakt. Daarnaast sprak de Neptune met zijn waterdichtheid en flexible draagopties mij in het bijzonder aan. Wat voor mij het meest waardevol is geweest, is dat de muziekbeleving nét iets beter zou zijn met een CI van AB. En dat kan ik beamen: ik geniet nu echt elke dag van muziek! Inmiddels draag ik de Naída Q70 CI, en die heeft wat mij betreft een enorm veel voordeel door de samenwerking met Phonak. Door deze samenwerking is de spraakprocessor uitgerust met technologie die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld beter te verstaan in rumoer en door gebruik te kunnen maken van heel veel handige accessoires/extra hulpmiddelen zoals de Roger Pen. Hiermee kan ik optimaal van muziek en de televisie genieten doordat het geluid rechtstreeks wordt ontvangen in mijn CI.
Ik ben BEA mentor omdat
Ervaringsverhalen uiteindelijk het beste zijn en ze geven het eerlijkste beeld. Een CI is een behoorlijk heftige en onherroepelijke ingreep, maar ik heb er zoveel baat bij, dat ik graag potentiële CI-gebruikers inspireer en help bij het nemen van deze beslissing.
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
Ervaringsverhalen te delen. Zeker omdat ik nog niet zo lang een CI heb en de operatie en revalidatie nog vers in het geheugen liggen, kan ik ook een rol spelen bij het vertellen over die moeilijkste periode.