Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Filip Van Buynder

Over mezelf

Onze dochter Stien is geboren in 2004, ongeveer 1 maand na de geboorte werd er bij de controlearts van Kind & Gezin vastgesteld dat er iets mis was met haar gehoor. Bera-testen in UZ Gent brachten aan het licht dat Stien bilateraal doof was. Na dit bericht staat je wereld helemaal stil, je komt terecht in een wereld die je niet kent. Je komt voor keuzes te staan: gehoorapparaat of CI / merkkeuze / gewoon of aangepast onderwijs / keuze ziekenhuis / ... Stien is voor de eerste keer geïmplanteerd toen ze 11 maanden oud was, haar 2de CI kreeg ze op 3-jarige leeftijd. Ze is gestart met de Auria en daarna overgegaan naar de Harmony. Op dit moment draagt ze de Naida CI die qua technologie echt wel de top is! Ze doet het goed op school, hier kan ze nog terugvallen op het gebruik van FM. Op dit moment maakt zij gebruik van een geïntegreerde ontvanger (Roger 17 ) en de Roger Inspiro zender. Stien en haar AB CI’s horen gewoon bij elkaar ! Ondertussen maakt Stien ook gebruik van de AquaCase waardoor ze nu ook kan horen in en onder water. Wat een belevenis! Het is fijn dat ze nu ook in het zwembad kan communiceren met haar vriendinnetjes. Onze dank gaat uit naar alle mensen en therapeuten die met haar en ons op weg zijn gegaan de voorbije jaren.

Over

Gebruikersnaam
Filip Van Buynder
Aangesloten
Bezoeken
7
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
Luistercomfort en goede spraakverstaanbaarheid Wat is het toch fijn om op een bijna normale manier te kunnen communiceren in onze horende maatschappij.
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
Stien gaat naar het reguliere onderwijs en dat lukt zeer goed, ze kan nu als geen ander meepraten met haar vriendinnen uit de klas.
Mijn favoriete geluid is
Stien houdt van het ruisen van de zee en het fluiten van de vogels. Ze kan echt genieten van luisteren naar leuke muziek.
Ik koos AB omdat
We in onze zoektocht naar welk merk wij zouden kiezen voor Stien vooral hebben gekeken naar diegene die op het moment van de implantatie het verste stonden qua technologie, zowel voor wat betreft het inwendig als het uitwendig deel. Dit was (en is naar ons gevoel) Advanced Bionics. Door nu reeds enkele jaren mentor te zijn heb ik tevens mogen ontdekken dat AB alle CI-gebruikers een warm hart toedraagt.
Ik ben BEA mentor omdat
Wij als ouders steeds heel blij waren (en zijn) met een luisterend oor, met een antwoord op al onze vragen, met een raadgeving of een tip. Wij willen onze ervaringen en opgedane kennis graag gebruiken om ook andere ouders op weg te helpen door het kluwen van doofheid en CI. Ouders beantwoorden vragen vaak op een andere manier dan artsen en therapeuten, soms zijn het eenvoudige voorbeelden en tips die je verder op weg kunnen helpen.
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
Je verder op weg te helpen. Als je pas te horen krijgt dat je kind slechthorend of doof is komt er zoveel op je af dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Wij willen je graag verder op weg helpen door mee op weg te gaan op zoek naar antwoorden. Ook Stien die bilateraal geïmplanteerd is kan reeds haar ervaringen delen.