Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Elske Posthuma

Over mezelf

Mijn naam is Elske, ik ben 42 jaar en heb een relatie met Hans. Ik ben werkzaam in loondienst als gezinswerker en werkzaam als zelfstandig ondernemer als haptotherapeut in een eigen praktijk in Leeuwarden. Ik houd van mensen, van taal, van muziek, van sport. Ik schrijf graag en heb in 2009 het boek: Cochleaire capriolen - gehoor in beweging, geschreven. Het delen van wat slechthorendheid en doofheid voor betekenis heeft, is iets wat ik belangrijk en ook mooi vind om te doen. Een ander kan mij niet begrijpen als ik niet vertel hoe het voor mij is. Ik geef lezingen over mijn boek en probeer mensen bewust te maken van de betekenis van horen, slecht horen, doof worden, doof zijn, een CI krijgen, etc. Daarnaast probeer ik aan te geven wat in zijn algemeenheid van belang is in de omgang met doven/slechthorenden, zodat de wereld mogelijk weer een beetje meer toegankelijk wordt. Naast het vertellen en het (boek) schrijven, ben ik ook bezig met schrijven van poëzie. Het spelen met taal vind ik heerlijk. Vroeger was ik kerkorganist. Helaas is dat voor mij niet meer mogelijk. Een leven zonder muziek is voor mij niet leefbaar. Daarom zocht ik naar nieuwe wegen en speel ik nu djembé en gitaar. Het muziek maken/luisteren is wel moeilijk met een implantaat, vooral wanneer je wel gehoord hebt en dus weet hoe het moet klinken, maar het is niet onmogelijk. De kunst is om steeds te blijven gaan voor niets minder dan het allerbeste. Ik ben een hardloper en sinds ik mijn tweede CI heb, kan ik horen wanneer ik word ingehaald en schrik ik veel minder van geluiden. Ik geniet enorm van de vogels die zingen/fluiten en de kikkers die kwaken in de sloot!

Over

Gebruikersnaam
Elske Posthuma
Aangesloten
Bezoeken
10
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
Ik kan nu gemakkelijker spraak verstaan dan toen ik slechthorend was. Ik ben daardoor minder vermoeid. Zeker nu ik met twee oren kan horen, schrik ik minder in het verkeer.
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
De omroeper in de trein en op het station verstaan. Ik kan mobiel bellen. Ik kan in groepen ook beter verstaan. Ik heb minder vaak een (schrijf)tolk nodig in werksituaties.
Mijn favoriete geluid is
Het geluid van mijn eigen ademhaling, van de vogels die fluiten, van het spinnen van mijn kat, van de regen op het dak, van knisperende schelpenpaadjes, het geluid van lopen door de sneeuw wat lijkt op het eten van een appel, de stem van mijn moeder.
Ik koos AB omdat
Ik veronderstelde dat ik met dit implantaat de beste kansen had op het kunnen horen en positief waarderen van muziek. Dit blijkt veel moeilijker te zijn dan ik had gehoopt. Toch kan ik sinds ik mijn tweede CI heb, muziek beter waarderen en ben ik weer begonnen met het spelen van gitaar.
Ik ben BEA mentor omdat
Ik het leuk vind om mensen te vertellen over mijn ervaringen met slechthorendheid, plotsdoofheid, CI overwegen en kiezen voor CI, et cetera. Maar ook vooral om te blijven gaan voor de allerbeste situatie. Daarnaast houd ik een blog bij: www.stereoorenvoorelske.wordpress.com
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
Vragen omtrent CI-operatie, revalidatie, acute doofheid, muziekbeleving met CI,etc. te beantwoorden.