Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Ed Weemaes · Junior Member

Over mezelf

Een van mijn hobby’s is reizen, helaas heb ik na mijn operatie nog niet veel de mogelijkheid gehad om uit te proberen wat ik nu meer kan. Voor mijn CI ging de communicatie in het Engels en Frans vrij moeizaam, nu gaat het al iets vlotter maar ik heb het nog te weinig nodig gehad om van een grote vooruitgang te spreken. Het is sowiezo al prettig dat je bij nieuwe uitdagingen niet per se heel veel aandacht nodig hebt i.v.m. communicatie dus je helemaal kunt richten op de nieuwe uitdaging. Zo heb ik geblowkart met mijn CI, de instructies waren eigenlijk onder omstandigheden gegeven waar ik met met mijn hoorappraten helemaal niks meer zou verstaan, nu wel. Wat ook een groot voordeel is dat ik nu heel goed hoor wat mijn hondjes aan het doen zijn ook al zijn ze niet binnen een meter van mij. Ze communiceren soms met kreun en kleine piepjes om precies aan te geven wat ze wel/niet willen.

Over

Gebruikersnaam
Ed Weemaes
Aangesloten
Bezoeken
24
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
Dat de communicatie nu stukken minder moeite kost en ik houd energie over voor andere dingen zonder dat ik een luisterpauze hoef te nemen. Ook ben ik niet altijd meer afhankelijk van liplezen. Bellen gaat nu ook redelijk goed, dit kon ik eerder eigenlijk niet of zeer moeilijk. Eenvoudige communicatie met familieleden/bekenden ging. Nu kan ik ook met anderen bellen.
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
Communiceren met bekenden en onbekenden, wat veel soepeler gaat dan voorheen, ook lukt het mij nu om gesprekken op te vangen waar ik geen deel van uitmaak. Groepsgesprekken en gesprekken in lawaaierige situaties gaan stukken beter dan voor heen, wat vroeger onmogelijk was lukt nu wel. Ook ben ik minder afhankelijk geworden van schrijftolken.
Mijn favoriete geluid is
Het fluiten van de vogeltjes. Daarnaast luister ik graag naar muziek.
Ik koos AB omdat
AB het meest geavanceerde implantaatsysteem heeft op de markt. Ik ben voor de mogelijkheden van AB gegaan. De 16 elektroden die onafhankelijk van elkaar gestuurd worden en daardoor ongekende mogelijkheden hebben. Deze voorkeur had ik vijf jaar geleden al toen ik uit interesse als student audiologie alle merken bestudeerde toen ik over Advanced Bionics een presentatie moest geven. Toen ik dit jaar een keuze moest maken was de beslissing nog makkelijker omdat er nu ook o.a. microfoon technologie vanuit Phonak in de NaidaCI Q70 geïntegreerd zijn. Ook de betere muziekbeleving was mooi meegenomen, ik geniet dagelijks van mijn portie muziek met de Phonak Compilot.
Ik ben BEA mentor omdat
Audiologie en cochleaire implantaten interessegebieden van mij zijn waar ik heel graag over vertel zodat potentiële kandidaten weten waar ze aan toe zijn en de beste keuze kunnen maken.
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
Te vertellen hoe het CI-traject eruit ziet, vanuit mijn eigen ervaring, maar ook vanuit mijn audiologische achtergrond. Mensen moeten voor zichzelf de beste keuze kunnen maken. Daarnaast kan ik mensen die voor het CI-traject staan, vertellen wat hen te wachten staat. Ook kan ik hen adviseren bij het maken van een juiste keuze voor een bepaald implantaat en accessoires, al dan niet voor Advanced Bionics. Hoewel het bij het traject zeer vlot verlopen is ben ik realistisch genoeg om het traject niet te rooskleuring weer te geven. Daarnaast heb ik ook een zeer brede kennis van (spontane)revalidatiemogelijkheden. Ik kan met andere woorden laten zien dat een revalidatie ook plezierig(er) gemaakt kan worden.