Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

David Aris

Over mezelf

Ik ben zwaarslechthorend geboren doordat mijn moeder tijdens de zwangerschap besmet raakte met het cytomegalovirus (CMV). CMV is verwant aan de virussen die een koortslip, waterpokken of de Ziekte van Pfeiffer veroorzaken. Kinderen met aangeboren CMV kunnen last hebben van een laag geboortegewicht, geelzucht, slechthorendheid, oogproblemen en een ontwikkelingsachterstand. Bij mij zorgde de CMV-infectie dus voor gehoorproblemen. Inmiddels ben ik twintiger, heb ik twee CI's en ben ik DJ!

Over

Gebruikersnaam
David Aris
Aangesloten
Bezoeken
0
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
dat ik een beter leven heb gekregen.
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
allerlei belangrijke informatie volgen, bijvoorbeeld tijdens de lessen op school. Ook kon ik groepsgesprekken tussen klasgenoten en vrienden nauwelijks volgen. Dat is nu zoveel beter geworden.
Mijn favoriete geluid is
muziek. Ik herinner me nog goed dat ik voor het eerst met mijn CI naar een club ging. De muziek kwam op volle sterkte mijn oren binnen en dat voelde zó goed, dat ik er kippenvel van kreeg over mijn hele lichaam. Inmiddels heeft dat ertoe geleid dat ik in het weekend als DJ werk. Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven en zonder CI had ik daar nooit op deze manier van kunnen genieten.
Ik koos AB omdat
de toestellen van AB veel meer mogelijkheden bieden dan andere CI-merken. Als hulpmiddel heb ik lange tijd ComPilot gebruikt, dat is een streaming-device waarmee je je CI draadloos, via Bluetooth, kunt verbinden met apparaten als mobiele telefoons, MP3-spelers, tablets en pc’s. Ik gebruikte hem vooral voor het luisteren van muziek. Alleen daarom al vind ik een CI een pracht-uitvinding, want muziek betekent veel voor mij.
Ik ben BEA mentor omdat
anderen wil helpen met het delen van mijn ervaringen.
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
ervaringen te delen over mijn traject waarbij ik als 8-jarige mijn eerste CI kreeg en als 14-jarige mijn tweede CI.