Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Arno Braan · Member

Over mezelf

In 2007 ben ik links geïmplanteerd nadat ik in ongeveer 15 jaar tijd progressief steeds dover ben geworden. De operatie betekende het einde van een periode van grote onzekerheid, frustratie, angst en steeds meer sociale isolatie. Ik ben inmiddels de 40 gepasseerd, getrouwd met Sylvie en samen hebben we 2 volwassen kinderen. In dit 2-talige gezin wordt vooral Frans gesproken, gemengd met Nederlands. Ik werk als financieel interim professional, wat inhoudt dat ik door mijn werkgever bij steeds verschillende bedrijven verhuurd wordt om financiële problemen op te lossen. Steeds verschillende locaties, steeds verschillende collega’s. Dit leek voor mijn operatie onoverkomelijke problemen op te gaan leveren, maar inmiddels draai ik weer volop mee, met vergaderingen, telefonisch overleg en vaak gewoon bikkelhard werken. Grote hobby’s heb ik niet echt, maar het aantal liefhebberijen is groot. Voornamelijk koken, sporten (om de gekookte kilo’s er weer af te krijgen), webdesign en photoshop zijn activiteiten waar ik me momenteel regelmatig mee bezig hou. Ook heb ik een opleiding gevolgd als erkend massagetherapeut. Dat is ook puur voor hobby. Op het verlanglijstje om ooit te leren staan nog autotechniek, lassen, smeden en metselen. Een van mijn grootste hobby’s, die ik door mijn gehoorverlies kwijt dacht te zijn, is het spelen van blokfluit. Gelukkig kan ik hier dankzij mijn ci weer van genieten. Mijn motto is, “de beperkingen van het CI voorbij”. Iedere stap die ik neem, alles wat op gegeven moment wel lukt, vier ik als een overwinning en alles dat bereikbaar lijkt, zet ik als doel. Het CI heeft me veel meer teruggegeven dan alleen maar mijn gehoor.

Over

Gebruikersnaam
Arno Braan
Locatie
Alberta Canada
Aangesloten
Bezoeken
9
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
Het kunnen volgen van gesprekken en horen van geluiden. Het weer (volledig mee kunnen doen).
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
Bijna alles weer, maar vooral positief vooruitkijken naar wat er allemaal nog mogelijk is.
Mijn favoriete geluid is
Veel! Stemmen, vogels, krekels, water, het piepje van de magnetron. Maar vooral de balans tussen alle geluiden.
Ik koos AB omdat
Ongehinderd door enige kennis ter zaken de 120 kanalen techniek me wel aansprak. Uiteindelijk is de “dichte” spoel beargumenteerd doorslaggevend geworden. Deze vonden we mooier dan een open spoel.
Ik ben BEA mentor omdat
Het belangrijk is dat mensen die in aanmerking komen voor een CI een reëel inzicht krijgen in de mogelijkheden en beperkingen van een CI. Vooral het vergelijk met de actuele hoortoestelervaringen is erg belangrijk voor iemand die een CI overweegt, maar ook erg belangrijk om te doorbreken.
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
Te praten over de twijfel rond de beslissing om wel of geen CI te nemen. Te helpen om een realistische verwachting te hebben en uiteindelijk met plezier het CI te dragen.