Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Save The Date

6 april 2019, landelijke OPCI Contactdag in Nijkerk

- Hoe is mijn belevingswereld geworden met een CI?
- Hoe beleef ik mijn dagelijkse leven en hoe is dat bij andere CI-gebruikers?

https://www.opciweb.nl/2018/11/vooraankondiging-opci-contactdag-6-april-2019/

Reacties

 • Helen BlomHelen Blom Junior Member Alberta Canada
  januari 2019 aangepast
  Goed bezig weer Henk! :)
 • Dank je wel Helen :smile:

  Inmiddels is het programma en zijn de sprekers bekend. Graag verwijs ik naar de website https://www.opciweb.nl/opci-contactdag-6-april-2019/

  Twee vooraanstaande audiologen zullen een lezing verzorgen :

  Jantien Vroegop, audioloog Erasmus MC Rotterdam, ‘Nog meer beleving met een CI’, een cochleair implantaat in
  het dagelijks leven."Jantien Vroegop, 34 jaar oud en woon met veel plezier met man en twee kinderen in Rotterdam. Ik ben sinds 2011 werkzaam als klinisch fysicus - audioloog in het Erasmus MC. Ik heb me sindsdien gespecialiseerd in de zorg rondom cochleaire implantatie en zie zowel volwassen CI-dragers als ook kinderen met CI op het Sophia kinderziekenhuis. Onlangs heb ik een promotie afgerond over het verbeteren van het bimodaal horen".

  Bert Maat, is Klinisch Fysicus Audiologie in het UMCG Groningen. Hij is onder meer betrokken bij onderzoek naar muziekbeleving bij CI-dragers en in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium naar het effect van muziekles bij CI-dragers.
  Toelichting op de presentatie:
  Het CI is goed in het weergeven van spraak maar minder goed in staat om muziek weer te geven. Om muziek goed weer te geven is meer detail nodig dan voor weergave van spraak. Denk aan klankkleur (timbre) van instrumenten en het tegelijk spelen van meer instrumenten. Het moeilijk verschil te kunnen waarnemen tussen instrumenten is een vergelijkbaar met het kunnen onderscheiden van stemmen. Naar muziek luisteren wordt door CI-dragers die op latere leeftijd zijn geïmplanteerd minder gewaardeerd dan diegene die op jonge leeftijd zijn geïmplanteerd. Verder, waarom is countrymuziek beter te volgen dan klassieke muziek? Kunnen muzikanten beter met het CI-geluid omgaan dan niet-muzikanten? En wat kan ik als CI-drager doen om (weer) van muziek te genieten.

  Allen van harte welkom!

  Hartelijke groet,
  Henk

Log In of Registreer om te reageren.