Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

CI bimodale Resound of AB Nadia

Wie heeft er ervaring in CI resound gekoppeld met hoortoestel resound linx 3D of Enzo?
Wie heeft er ervaring met AB Nadia gekoppeld Link Cross?
Ik moet nog keuze maken tussen die twee.
Ik zou het fijn vinden of iemand mij het kan vertellen daarover. Wat zijn er voordelen of nadelen van deze beide toestellen.
Zodat ik ze beiden verschillende toestellen kan onderscheiden.
Wat mij het belangrijkste is het techniek! Het liefst al met de nieuwste techniek mee gaan.

Reacties

 • Frances GallimoreFrances Gallimore Junior Member Other ZEBRA
  Dag Janneke, ik kan me helemaal voorstellen dat het een lastige keuze voor je is! Zelf draag ik de Naída Q90 icm de Naída link hoortoestel, dat werkt net even anders de de Link Cross, maar beide hoortoestellen werken echt samen met het CI.

  Technisch gezien, is dit het de Phonak Naída link het enige hoortoestel dat ook echt daadwerkelijk kan samenwerken met een cochlear implantaatsysteem (van AB) omdat ze van hetzelfde platform komen. Dus dat is uniek.

  Persoonlijk gezien, geeft het hoortoestel mij nét dat beetje meer aan geluid, met name warme lage geluiden komen nog door, omdat ik nog een beetje restgehoor had aan mijn niet geimplanteerde oor. Het is niet een hoortoestel dat op zich zelf werkt, maar juist het CI aanvult, ze zijn op elkaar afgesteld en geprogrammeerd. Dus anders dan andere hoortoestellen, die op zichzelf werken. Ik vind het grootste voordeel dat ik beide toestellen kan koppelen aan randapparatuur zoals de EasyCall (waarmee je kan telefoneren) en de Roger systemen (die gebruik ik in cursussen en bijvoorbeeld met televisiekijken). Achtergrondgeluiden worden gedemd en je krijgt op beide toestellen tegelijk de informatie binnen. Dat is ideaal.

  Ik stuur je nog even een linkje. Hier vind je alle info over het horen met twee oren: https://advancedbionics.com/nl/nl/home/about-cochlear-implants/hearing-with-two-ears.html

  Hopelijk heb je hier iets aan. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust,
  succes!
 • Beste Janneke,
  Ik kan me jouw gevoel om de best mogelijke keus te willen maken goed voorstellen. Ik ga er ook altijd vanuit dat de nieuwste techniek beter zal zijn, althans dat hoop ik dan. Maar ik heb ondervonden dat je wel goed moet testen of dat ook goed uitpakt.
  Ik heb afgelopen voorjaar uitgebreid het link toestel van phonak getest in combinatie met de Naida Q90. Ondanks dat de instelling van het linktoestel werd geoptimaliseerd door een AB specialist bleek voor mij de spraakverstaanbaarheid achter ten opzichte van de situatie met een niet gekoppeld (zonder link met de CI) hoortoestel. Ik ben AB nog altijd dankbaar dat ze mij zo goed geholpen hebben hierbij. Maar het eind van het liedje was toch dat ik koos voor een nieuw ongekoppeld phonak hoortoestel ic met mijn Naida Q90. En hiermee kan ik prima leven en naar muziek luisteren.
  De oorzaak waarom de nieuwste techniek onvoldoende verstaanbaarheid bood met name in moeilijke situaties (veel omgeving lawaai, receptie met veel pratende mensen, vergadering met een groep, muziek) is speculeren. Volgens de deskundigen zou het kunnen liggen aan het type gehoorverlies (erg stijl aflopend). Dus in jouw geval zou ik het uittesten in diverse luistersituaties en misschien heb jij er wel baat bij. Dus wel hopen dat nieuwste techniek beter is maar wel goed uittesten of het voor jouw situatie goed uitpakt.
  Voor mezelf hoop ik dat een volgende generatie link toestel voor mij beter geschikt zal zijn.
  Veel succes met je keus.
  Fokke Posma
 • Hallo Janneke,
  Misschien te late reactie maar o.k. toch even de moeite genomen:

  Ik heb gekozen voor Cochlear nucleus 7 (oktober 2018) en wilde daar bimodaal een Resound 3D toestel bij nemen.
  De belangrijkste Reden voor deze keuze was dat ik de beide toestellen zelf via een App op mijn Android telefoon zelf op flink wat punten kan bij stellen.
  Cochlear en Resound hebben deze mogelijkheid als eerste op de markt gebracht.

  Ik heb inmiddels besloten het resound toestel niet te nemen maar mijn vertrouwde Widex hoortoerstel te blijven gebruiken.
  (Vanwege ervaringen uit het verleden is de kans namelijk groot dat een ander merk gaat mislukken).

  In tegenstelling wat vaak beweerd wordt zijn een totaal verschillend merk hoorapparaat en Implantaat perfect bimodaal te gebruiken, mits beide toestellen voorzien zijn van een Telecoil (ringleiding spoel)

  Ik gebruik een eenvoudig en goedkoop systeempje voor de volgende functies:
  -telefoon
  -MP3 speler
  -Externe (tafel) microfoon met bijstel mogelijkheid voor harder/zachter/hoge en lage tonen.
  -een draadloze beugel microfoon met FM zender voor mijn partner zorgt er voor dat we (weer) met elkaar kunnen praten tijdens lange
  auto reizen.

  Misschien heb je nog wat aan mijn info en eventuele vragen beantwoord ik graag!!

  Groeten. Cees.
Log In of Registreer om te reageren.