Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

20 & 21 juni: CI-bijeenkomst: kom in contact met CI-gebruikers

Frances GallimoreFrances Gallimore Junior MemberOther ZEBRA
Dag allemaal, er komen weer twee CI-informatiebijeenkomsten aan in juni. Samen met andere CI-mentoren ben ik daarbij aanwezig:

Hoe is het om te horen met een cochleair implantaat? Kun je beter deelnemen aan gesprekken en genieten van muziek of geluiden die je vroeger hoorde? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, operatie en revalidatie? Kom op maandag 20 of dinsdag 21 juni 2016 in contact met CI-gebruikers en ontdek de (on)mogelijkheden van een CI.

Als je zwaar slechthorend bent en hoortoestellen niet voldoende meer helpen, kun je in aanmerking komen voor een cochleair implantaat (CI). Maar een CI kun je niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. Je maakt een keuze voor iets wat je nog niet kent en waar je naderhand niet op terug kunt komen. Zo’n beslissing maak je natuurlijk niet zomaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat je kunt verwachten op basis van de ervaringen van CI-gebruikers.

'Speeddaten' met CI-gebruikers
Tijdens de CI-infobijeenkomst vertelt een CI-gebruiker wat zijn CI voor hem betekent en hoe hij ermee hoort. Ook is er een audioloog en logopedist van CI-fabrikant Advanced Bionics aanwezig. Zij geeft uitleg over de werking van een CI. Na deze inleiding is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij een van de aanwezige CI-gebruikers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI.

Datum en tijdstip
Maandagavond 20 juni van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)
Dinsdagmiddag 21 juni van 13.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie om 12.30 uur)

Locatie van de bijeenkomst:
Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen

Aanmelden
Overweeg je een cochleair implantaat en wil je graag jouw vragen stellen aan ervaringsdeskundigen en aan de producent Advanced Bionics? Meld je dan aan om verzekerd te zijn van een plek. Geef bij je aanmelding aan op welke dag je aanwezig wilt zijn en met hoeveel personen. Geef hierbij ook alvast in het kort aan wat je achtergrond is en waarom je wilt deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden kan via [email protected]

Aanwezige hulpmiddelen
Schrijftolk, soloapparatuur (SoundField van Phonak en Roger MyLink)

Meer informatie
Heb je vragen over deze bijeenkomsten? Laat het ons weten! Neem dan contact op met Doof.nl via 030-3040032 of [email protected]
Log In of Registreer om te reageren.