Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

paardrijden met implantaat

hallo, ik ben voor het eerst op deze website. ik ben bezig met onderzoeken in Nijmegen en moet dadelijk een keuze maken voor een merk implantaat.
zijn er mensen die paardrijden en een cape over het implantaat dragen? welk merk en kan het tegen transpiratievocht? groet, bertie.

Reacties

 • Dag Bertie,

  Nee, met paardrijden en een CI heb ik geen ervaring. Maar er zijn vergelijkbare situaties, denk aan hardlopen etc. Ook weet ik van mensen die een cape gebruiken en ook wel mensen die een motorhelm of fietshelm dragen samen met een ci. Dat gaat goed zij het dat er vaak wel een aanpassing aan de cape of helm nodig is. Meestal een inkeping of uitholling om meer ruimte te creeren voor de processor. leveranciers van cape's en helmen kunnen daar vaak een oplossing voor aandragen. Soms is een simpele haarband al voldoende.

  Ik ben gebruiker van de Naida en heb ervaring met de Neptune van Advanced Bionics. De huidige generatie Naida is zeker bestand tegen een normale hoeveelheid transpiratievocht. Maar, het is wel elektronica en dus gevoelig hiervoor. Dit is overigens voor elk merk en elk type van toepassing. Overmatig (transpiratie)vocht, daar is geen enkel toestel blij mee.

  Maar er zijn oplossingen; een consequent gebruik van de droogbox staat op een! Voor de Naida is de AquaCase op de markt, bij gebruik hiervan is er geen enkel gevaar voor vocht, je kan zelfs zwemmen met deze AquaCase en dus heel geschikt tegen overmatig transpireren.
  Daarnaast is er de Neptune, de perfecte oplossing voor de CI gebruiker in situaties waar vocht, water een belangrijke rol speelt.

  Ik hoop dat je met bovenstaande iets kunt, en vragen? Stel ze gerust.

  Hartelijke groet
  Henk
 • dank je wel Henk voor het antwoord.Ik wil graag die aquacase ergens bekijken.
  ik had ook al gelezen dat mensen de Neptune erbij nemen.Ik kan nergens prijzen vinden van de accessoires. Ik zie je donderdag in Vught.
  hartelijke groet,
  Bertie.
  p.s. wat een fantastische uitvinding dit forum!!
 • Hoi Bertie,

  Wat grappig dat jij achter de naam "pascours" zit. Daar had ik geen enkel vermoeden van :smile:

  Wat een gemak dat je donderdag op de OPCI huiskamerbijeenkomst bent. Ik zal de AquaCase meenemen, een demo van de Neptune en mijn Naida kan je niet omheen dus. Ook zorg ik voor de nodige documentatie.
  Bediening op maat dus.

  Groet en tot donderdag.
  Henk
 • fantastisch idee, ik kijk ernaar uit.
 • Ed WeemaesEd Weemaes Junior Member
  Wat paardrijden en CI betreft, ik ken verschillende meiden die paardrijden met CI, het is misschien wel best om dit aan te geven ivm de plaatsing van de CI dat deze magneet niet op de rand van een cap geplaatst wordt. Soms moet je een inkeping laten maken in je cap voor de spoel, ik begreep dat er in Nijmegen contact is met een gespecialiseerd iemand. Maar op zich kun je het zelf doen. Wat transpiratievocht betreft, ik heb hier zelf nog nooit problemen mee gehad. Anderen weer wel, maar eventueel kun je met een langere kabel je processor ergens anders dragen.
Log In of Registreer om te reageren.