Avatar

Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Henk van Rees · Member

Over mezelf

In 1996 ben ik aan het rechteroor plotsdoof geworden, links was er sprake van een progressief gehoorverlies. Ruim 20 jaar ben ik zeer zwaar slechthorend geweest. Een zware en verdrietige tijd. Van slechthorendheid wist ik vrijwel niets. Informatie kreeg ik niet (ging er ook niet echt naar op zoek) van mijn KNO arts. Laat staan dat hij me attendeerde op een CI. Ik droeg een hoortoestel van Phonak. In 2012 organiseerde ze een informatiebijeenkomst en daar zou ook een workshop zijn over Cochleaire Implantaten. Ik was nieuwsgierig en ben er heen gegaan. Een middag die ik nooit meer zal vergeten! Als eerste bezocht ik de workshop CI en vervolgens heb ik de hele informatiemarkt over hoortoestellen genegeerd. Drie maal heb ik die middag de workshop bijgewoond. Arno Braan, toen al BEA mentor, zette met zijn ervaringsverhaal mijn hele dove wereld op zijn kop. Tot mijn verbijstering bleek dat er wel degelijk kans was op beter horen. Tussen de workshops door mooie individuele gesprekken gehad met Arno. Al was duidelijk dat ik hier "iets" mee moest doen. Dat iets werd contact opnemen met een CI team. Nog geen half jaar later ben ik geopereerd in het ErasmusMC. Die middag in Nieuwegein is van bijzonder grote waarde geweest! Verder ben ik samenwonend in een gezellig appartement. Tijd voor hobby's is er niet meer omdat ik inmiddels ruim drie jaar volop actief ben als vrijwilliger voor OPCI (onafhankelijk platform cochleaire implantatie) en actief mag zijn als BEA mentor. Inderdaad, zoals Arno mentor voor mij wilde zijn, zo wil ik mentor zijn voor U. De resterende vrije tijd besteed ik graag aan een fijne fietstocht door de duinen. Op slechts een half uurtje fietsen ben ik in de duinen of aan het strand. Heerlijk om daar te genieten van de ruisende zee, gekletter van golven tegen de kade of het fluiten van de vogels. Ook kan ik enorm genieten van muziek, jawel muziek en CI gaat echt wel samen!

Over

Gebruikersnaam
Henk van Rees
Aangesloten
Bezoeken
645
Laatst Actief
Rollen
Members, Mentor

Informatie mentor

Het grootste voordeel van mijn cochleaire implantaat van AB is
Dat de kwaliteit van wat ik hoor bijzonder goed is. Spraak verstaan gaat heel goed, stemmen zijn warm en mooi, muziek klinkt prima en het draagcomfort van de Naída processor is prettig. Zwemmen doe ik met de AquaCase, bellen met de Phonak Easycall en bij drukke bijeenkomsten maak ik dankbaar gebruik van de Phonak RogerPen. Dit alles maakt dat ik vrijwel elke luister situatie aankan, zoals verjaardagen, recepties, vergaderingen en zelfs in het water. Sinds oktober 2015 maak ik naast mijn CI gebruik van het hoortoestel de Naida Link. Dit hoortoestel werkt samen met de CI. Wat een weelde om Bimodaal te mogen horen. De geluiden zijn warm en natuurlijk, helder en scherp. Een aanrader voor wie naast een AB processor ook nog een hoortoestel draagt. Wil over deze hooroplossing meer weten? Kijk dan eens op https://advancedbionics.com/content/advancedbionics/nl/nl/home/products/naida-bimodal-hearing-solution.html
Met mijn cochleair implantaat van AB kan ik nu
Vrijwel alles wat een goed horende ook kan! Het verschil tussen mij en een goed horende zijn slechts mijn Naída's .
Mijn favoriete geluid is
Na jarenlang heel veel niet gehoord te hebben is me nu vrijwel elk geluid dierbaar. Het meest geniet ik van stemmen van de mensen om me heen, van muziek en van het geweldig mooie geluid van een ruisende branding. Het geritsel van boombladeren.
Ik koos AB omdat
Al jaren lang was ik erg tevreden over mijn Phonak hoortoestellen. Op de Phonak Clubdag in 2012 kwam ik dus in contact met een BEA-mentor, Arno Braan. Zijn verhaal, de heldere uitleg en zijn prachtige ervaringen waren zo overtuigend dat ik ter plekke mijn beslissing nam. Artsen en audiologen kunnen buitengewoon veel vertellen over de technische kant van een CI. Wat ze niet kunnen is vertellen uit ervaring. Dat kunnen alleen ervaringsdeskundigen. Mensen die zelf ervaren wat een CI doet en kan. Ik ben dus volledig afgegaan op het verhaal van een man die het 'echt' wist! Die het zelf kon ervaren. Keuze voor AB was simpel, het ervaringsverhaal wat ik mocht horen, de eerlijkheid en oprechtheid was voldoende om mijn keuze te maken, ter plekke, voor AB.
Ik ben BEA mentor omdat
Ik dolgraag mijn ervaringen en mijn enthousiasme wil delen. Ik heb ervaren hoe enorm belangrijk het is om goede, eerlijke en betrouwbare informatie te krijgen. Zodra je voor de beslissing komt te staan of je deze operatie wil ondergaan komen er talloze vragen op je af. Medische vragen worden door artsen beantwoord, op internet is veel informatie te vinden, maar informatie direct van een betrokkene is zoveel waardevoller. Ik heb het zelf ervaren, het heeft de keuze om al dan niet een CI te willen zoveel makkelijker gemaakt. Dat gun ik iedereen en ik wil er dolgraag mijn steentje aan bijdragen.
Ik kan een cochleair implantaat kandidaat helpen door
Een luisterend CI-oor bieden! Samen zoeken naar antwoorden op de vele vragen die er zijn rondom het CI. Ik kan helpen door het delen van mijn eigen ervaringen. Een klankbord zijn bij twijfel of onzekerheid. Een steun tijdens je HOORreis. Immers, je hoeft er niet alleen voor te staan. Samen komen we verder.